Skip to main content
Tag

risk

UNICEF/UN0372373/Ocon/AFP-Services A girl protects herself from the heavy rains by wearing a raincoat as she returns home from a shelter after the passage of Hurricane Iota in Nicaragua, in Bilwi, on November 16, 2020.

1 милијарда деца се во „екстремно висок ризик“ од влијанијата на климатската криза – УНИЦЕФ

By News

Децата во земјите од Централно-африканската република, Чад и Нигерија се меѓу најзагрозените од климатските промени, според првиот индекс на ризик од климатски промени на УНИЦЕФ,…

Прочитај повеќе