Skip to main content
Tag

2021

На Младинскиот самит за климатски промени се усвои Младинска декларација за климатски промени

By News

СКОПЈЕ, 21 октомври 2021 – На Младинскиот самит за климатски промени што се одржа вчера во Скопје под водство на младите се усвои Младинска декларација за…

Прочитај повеќе

Имплементацијата – најсериозна забелешка за секторот животна средина и клима во извештајот на ЕУ

By News

Најновиот извештај на ЕУ за земјата сериозно забележува за недостигот на имплементација на новата и постоечка регулатива во поглавјето 27 – животна средина и клима….

Прочитај повеќе