Skip to main content
Tag

УНИЦЕФ

UNICEF/UN0372373/Ocon/AFP-Services A girl protects herself from the heavy rains by wearing a raincoat as she returns home from a shelter after the passage of Hurricane Iota in Nicaragua, in Bilwi, on November 16, 2020.

1 милијарда деца се во „екстремно висок ризик“ од влијанијата на климатската криза – УНИЦЕФ

By News

Децата во земјите од Централно-африканската република, Чад и Нигерија се меѓу најзагрозените од климатските промени, според првиот индекс на ризик од климатски промени на УНИЦЕФ,…

Прочитај повеќе

УНИЦЕФ со поддршка за ЕКО програмата на CINEDAYS за подигање на свеста за влијанието на климатските промени врз децата

By News

Скопје, 16 јули 2021: За првпат во дваесетгодишната традиција на филмскиот фестивал CINEDAYS УНИЦЕФ и партнерите заедно со Младинскиот културен центар подготвија ЕКО програма со…

Прочитај повеќе
Image credit: UNICEF.ORG

ФИТР и УНИЦЕФ го обновуваат партнерството за поддршка на младите при работа на иновативни еко-решенија

By News
Скопје, 20 Maj 2021 година: Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Фондот за деца на Обединетите нации (УНИЦЕФ) потпишаа нов тригодишен Меморандум за...
Прочитај повеќе