Skip to main content

Shfaqja e dokumentarit është caktuar për 20 gusht, në Kurshumli An, në kuadër të Festivalit të Filmit Makedox. Më shumë informacion dhe rezervimin e biletave në http://makedox.mk/mk/filmovi/jas-sum-greta

Sa prej nesh kanë protestuar ndonjëherë si një justifikim për të mos shkuar në klasë? Por sa prej nesh kanë arritur të tërheqin vëmendjen e udhëheqësve botërorë duke mos ndjekur mësimet?

Historia e aktivistes së ndryshimeve klimatike Greta Thunberg, një adoleshente, e treguar përmes pamjeve goditëse dhe të pashembullt. Duke filluar me grevën e saj solo të shkollës para Parlamentit Suedez, kamera ndjek ngritjen e Greta, një studente e trembur me Sindromën Asperger, ndikimi i së cilës po përhapet në të gjithë botën, duke e shoqëruar atë në një udhëtim të jashtëzakonshëm lundrimi përtej Atlantikut për të folur në Samitin të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork.

Shfaqja e filmit “Unë jam Greta” me regji të Nathan Grossman mbështetet nga Programi i UNICEF -it për Mjedisin dhe Ndryshimet Klimatike, i cili financohet nga Agjencia Suedeze e Bashkëpunimit për Zhvillimin Ndërkombëtar – SIDA.