Skip to main content
Category

News

Децата и младите се оптимисти и сакаат да придонесат за ублажување на климатските промени

By News

Иницијативата „Учиме за планетата Земја“ организирана од Бирото за развој на образованието со поддршка од УНИЦЕФ,  вклучи 1.160 наставници и 34.304 ученици кои учествуваа во…

Прочитај повеќе

Со новата програма за образование за животна средина, младите стапуваат во првите редови на климатската акција

By News

На состанокот со Министерството за образование и наука, Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за труд и социјална политика и со Шведската амбасада…

Прочитај повеќе