Skip to main content

На Младинскиот самит за климатски промени се усвои Младинска декларација за климатски промени

By News

СКОПЈЕ, 21 октомври 2021 – На Младинскиот самит за климатски промени што се одржа вчера во Скопје под водство на младите се усвои Младинска декларација за…

Прочитај повеќе

Имплементацијата – најсериозна забелешка за секторот животна средина и клима во извештајот на ЕУ

By News

Најновиот извештај на ЕУ за земјата сериозно забележува за недостигот на имплементација на новата и постоечка регулатива во поглавјето 27 – животна средина и клима….

Прочитај повеќе
UNICEF/UN0372373/Ocon/AFP-Services A girl protects herself from the heavy rains by wearing a raincoat as she returns home from a shelter after the passage of Hurricane Iota in Nicaragua, in Bilwi, on November 16, 2020.

1 милијарда деца се во „екстремно висок ризик“ од влијанијата на климатската криза – УНИЦЕФ

By News

Децата во земјите од Централно-африканската република, Чад и Нигерија се меѓу најзагрозените од климатските промени, според првиот индекс на ризик од климатски промени на УНИЦЕФ,…

Прочитај повеќе

Младински самит за климатски промени во Скопје – на патот до Милано, Глазгов и понатаму..

By News

AПЛИЦИРАЈ ТУКА ако си млад човек или младинска организација AПЛИЦИРАЈ ТУКА ако имаш еко-иновација (НВО, фирма, училиште факултет) Младинскиот самит за климатски промени во Скопје…

Прочитај повеќе

УНИЦЕФ со поддршка за ЕКО програмата на CINEDAYS за подигање на свеста за влијанието на климатските промени врз децата

By News

Скопје, 16 јули 2021: За првпат во дваесетгодишната традиција на филмскиот фестивал CINEDAYS УНИЦЕФ и партнерите заедно со Младинскиот културен центар подготвија ЕКО програма со…

Прочитај повеќе
Image credit: UNICEF.ORG

ФИТР и УНИЦЕФ го обновуваат партнерството за поддршка на младите при работа на иновативни еко-решенија

By News
Скопје, 20 Maj 2021 година: Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Фондот за деца на Обединетите нации (УНИЦЕФ) потпишаа нов тригодишен Меморандум за...
Прочитај повеќе

Владата го усвои ревидираниот национален придонес кон климатскиот договор од париз

By News

Нашиот долгогодишен партнер во креирање на стратешки документи и политики за климатски промени, Програмата за развој на Обединетите нации, обезбеди финансиска и техничка поддршка во…

Прочитај повеќе